Capital Digital genomineerd voor verschillende prijzen!

Het originele en vernieuwende concept van Capital Digital – waarin we Brusselse jongeren opleiden om kinderen uit hun eigen wijken te leren programmeren op de computer en tablet – krijgt steeds meer lof en erkenning.

logotip_telecentre_europe

Bij de Telecentre Europe Awards 2016 waren we maar liefst 4 keer genomineerd: met het project Capital Digital zelf in de categorieën ‘Best Practice‘ (finalist) en ‘Best Multi-Stakeholder Partnership‘ (nominatie). En daarnaast was onze directrice Veronique De Leener finaliste in de categorie ‘Best Digital Changemaker‘ en projectcoödinator Eric Gijssen in de categorie ‘Best e-Facilitator‘.

m-award_1

Ook bij de M-Awards van het Vlaams Kenniscentrum Mediawijs.be was Capital Digital genomineerd als ‘mediawijs initiatief‘. We waren daarmee bij de 10 finalisten.

comp2016_badge_finalist_white

En tot slot waren we ook genomineerd voor de prestigieuze European Social Innovation Award. Er waren 1095 inzendingen uit 36 verschillende landen. Eerst stonden we op de shortlist van 30 semi-finalisten, om uiteindelijk bij de 10 finalisten te belanden! Jammer genoeg hebben we net het podium niet gehaald, maar de finaleplaats was al heel mooi.

Die nomaties zijn een mooie erkenning voor het werk van de jongeren en coaches van Capital Digital en een stimulans om verder te gaan op de ingeslagen weg.

 

Heel erg bedankt aan alle sponsors en subsidiegevers, de partnerorganisaties, de kinderen en hun ouders en natuurlijk vooral aan de Brusselse jongeren die hun schouders hebben gezet onder dit project!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s